Српске кошаркашице сутра путују у Краљево где ће у суботу од 19 часова играти претпоследњу квалификациону утакмицу за пласман на Европски шампионат у Чешкој против Луксембурга. Српска селекторка Марина Маљковић ове недеље радила је са младим и перспективним играчицама на које наш национални тим треба да се ослони у будућности, али и са бронзоном петорком из Рија.

Дуел у Краљеву биће специјалан за бека нашег тима Невену Јовановић, која ће после дужег времена одиграти званичну утакмицу у родном граду.

– Биће емотивно. Краљево је мали, али спортски град и очекујем да ћемо имати велику подршку са трибина. Моји суграђани желе да упознају девојке из репрезентације. Овом приликом им се захваљујем на великој подршци коју су мени и репрезентацији пружали и позивам их да дођу у што већем броју. Ми ћемо им се одужити нашом препознатљивом игром и борбом за сваку лопту. Девојке ће дати све од себе. Без обзира на име противника, свесне смо одговорности коју носи дрес репрезентације – каже Невена Јовановић.

Прво окупљање после освојене бронзе протиче у великом раду, који је и донео нашим кошаркашицама успехе у претходном периоду.

-Увек је леп осећај бити у репрезентацији, поготово после још једног успешног лета. И даље ми крену сузе сваки пут када гледам снимак утакмице против Аустралије или последњи минут меча за бронзану медаљу. Поново смо у ритму. Све девојке знају шта Марина тражи и очекује од нас. Ми које смо мало дуже у систему, свакако да се трудимо да помогнемо млађима да се што пре уклопе – закључила је Невена Јовановић.

Улаз на утакмицу Србија – Луксембург је слободан, а из Кошаркашког савеза Србије позивају навијаче да дођу у што већем броју и пруже подршку најбољој кошаркашкој репрезентацији у Европи.