Српске кошаркашице приводе крају прву недељу припрема на Златибору, а први резултати су и више него очигледни и огледају се у побољшању кондиције, уиграности и стварању тимске хемије. После веома добре сезоне у француском Вилневу, Невена Јовановић, која данас слави 28. рођендан, изузетно је задовољна како екипа функционише.

-Атмосфера је веома позитивна и весела. Пошто имамо нових играчица у тиму, трудимо се да направимо што бољу хемију и да све девојке уклопимо у систем у што краћем времену. Оно што је веома важно је да су прве упале мишића прошле, па је сада све много лакше – истиче Невена Јовановић.

Сјајни бек из Краљева је у репрезентативном систему Марине Маљковић од самог почетка, па се силно труди да своје искуство пренесе на млађе.

-Мало ми је необично што сам једна од старијих. Шалу на страну, атмосфера у тиму је изванредна. Колико год да смо уморне, одлично се слажемо. Лепо нам је на Златибору и веома ми је драго што сам поново у репрезентацији.

Eкипу uskoro очекује одлазак на турнир у Кину…

-Очекујем да будемо максимално спремне за утакмице које нам тамо следе. Свака од нас треба да, као и увек када се игра за репрезентацију, пређе границу максимума. Без обзира што нећемо имати званичне утакмице, треба да будемо свесне за шта се спремамо овог лета – закључила је Невена Јовановић.

Екипа ће на Златибору боравити до 6. јула, када ће се вратити у Београд и наставити припреме до 11. јула и одласка на турнир у Кину.