Још само двадесет дана је остало до почетка најважнијег такмичења које ће током 2019. године бити одржано у нашој земљи. Европско првенство у кошарци за жене, почиње 27. јуна, а групна фаза овог такмичења ће се одвијати у Србији (Зрењанин и Ниш) и Летонији, док ће се завршне бобе за новог шампиона Европе одвијати у Београду.

Тим поводом, данас се на Тргу краља Милана у Нишу одржава низ догађаја којим се обележава одбројавање до почетка такмичења. Тачно у 11 часова, ученици ОШ „Стефан Немања“ су започели међусобни турнир у баскету 3 на 3, да би се након њих под обручима окушали и волонтери из града Ниша, момци и девојке који ће бити интеграли део организације и самог такмичења.

Данашње дружење, употпунила је и маскота првенства Ролл, као и такмичење у шутирању са више позиција и такмичење у шутирању тројки, чији су победници награђени кошаркашком лоптом.

Такође, сви окупљени грађани су на зиду подршке могли да оставе поруке нашим кошаркашицама.

У Зрењанину, одбројавање 20 дана до почетка Еуробаскета је почело у 17 часова на Тргу слободе, а са волонтерима је био и заменик градоначелника тог града Симо Салапура. Kао и Нишлије, Зрењанинци су такође били у прилици да се окушају у баскету и шутирању, а најуспешнији су освојили по лопту.