Репрезентативке Србије и други дан за редом оствариле су победу против екипе Шангаја. Овога пута резултат пријатељског одмеравања снага у Визура спорту у Земуну био је 104:56 (23:11, 29:13, 29:17, 23:15) у корист наших репрезентативки.

Питање победника поново се није постављало, пошто је српска репрезентација већ на самом почетку утакмице стигла до двоцифрене предности, коју је само увећавала из минута у минут. Најефикаснија у тиму Србије била је Маја Шкорић са 21 поеном, а двоцифрене су биле још и Александра Рачић са 17, Александра Црвендакић са 15, односно Александра Станаћев и Кристина Топузовић са по 11 поена. Топузовић је уз то остварила и седам скокова и шест асистенција.

– Ово нам је друга утакмица против исте екипе. Мало смо их боље упознале, па је из тог разлога резултат већи. Можда ова екипа није на нивоу на ком смо ми, али је добар почетак за оно што нас чека у Кини. Имаћемо тамо напорније утакмице, али се сада боље познајемо и надамо се напретку. Ово је уводни период и увек може боље – истакла је најефикаснија на утакмици Маја Шкорић.

Центар нашег тима Ивана Брајковић истиче да је 12 дана на Златибору протекло веома добро, уз напоран и вредан рад, али и грађење добре атмосфере и хемије у екипе, што је доста олакшало припреме.

– Веома се добро слажемо. Свих 14 играчица је као једна и сматрам да је то изузетно битно. Много смо напредовале у односу на неке прве међусобне мечеве које смо играле на Златибору. Новије играчице се полако уклапају у Марининсистем, а све се трудимо да испоштујемо оно што селекторка тражи од нас. Чека нас прво напоран пут у Кину, па онда и тешке утакмице. То ће бити добар припремни део и добар увод. Надам се најбољем – рекла је центар нашег тима Ивана Брајковић.

Српска репрезентација у среду путује у Кину где ће одиграти шест мечева у два града, а за противнике ће имати репрезентације Кине, Аустралије и Аргентине.

СРБИЈА: Јована Поповић 2, Саша Чађо 6, Александра Катанић 2, Невена Јовановић 2, Александра Рачић 17, Александра Црвендакић 15, Маја Шкорић 21, Ивана Брајковић 7, Драгана Станковић 2, Ана Радовић 2, Тијана Цукић, Кристина Топузовић 11, Александра Станаћев 11, Сања Мандић 4.

ШАНГАЈ: Шен, Ли, Хуанг, ЈД Жанг 8, Ма 4, Пан 16, ЖТ Жанг 10, Хан 4, Жу 4, ЗЋ Жанг 4, Бао, Динг 6.