Протеклог викенда одржана су два турнира у оквиру РОДА 3х3 државног првенства, а Прибој и Краљево добили су нове шампионе.

У суботу је одржан турнир Б категорије, а баскеташи Брокса славили су у Прибоју. У сјајној атмосфери на „Моцартовим“ теренима екипа Брокса савладала је у финалу тим Телеп са 17:12. Публика је имала прилику да ужива у врхунским потезима српских баскеташа, а Душан Милошевић, Лазар Поповић, Немања Драшковић и Никола Перковић стигли су до друге титуле ове сезоне, пошто су претходно славили и у Сремској Митровици.

Већ следећег дана, у недељу, РОДА караван отпутовао је у Краљево. На теренима крај Ибра виђена је велика борба, а у великом финалу поново се нашла екипа Телепа. Ипак, златне медаље засијале су на грудима баскеташа Новог Београда, који су наставили са сјаним партијама и стигли до нове титуле. После титуле у Нишу, Новобеограђани славили су и у Краљеву са 21:9, али су овог пута играли у нешто измењеном саставу. Поред Вука Јовановића, Немање Каралића и Младена Симеуновића, ту је био и Марко Радоњић.

Обе екипе већ су обезбедиле пласман на финални турнир првенства Србије који је заказан за 18. август, а новим титулама потврдиле су квалитет.

Поред сениора, на турниру у Краљеву учествовали су и јуниори, а титулу шампиона понела је екипа СЕР У18, која је победила КГБ Пинк Такси са 21:19.

РОДА караван наставља своје путовање широм Србије, а наредног викенда зауставиће се у Београду и Пожаревцу.