Од стране кошаркашке организације ФИБА, Кошаркашком савезу Србије одобрен је захтев по Конкурсу за реализацију посебних пројеката националних федерација, за пројекат са којим смо конкурисали и претходних година – АДАПТАЦИЈА КОШАРКАШКИХ КОНСТРУКЦИЈА У ШКОЛСКИМ СПОРТСКИМ ДВОРАНАМА У СРБИЈИ – ЗА ТВОЈ СИГУРАН КОШ.

Пројекат је одобрен за нови циклус 2023/24.

За нови циклус 2023/24 предвиђена су и обезбеђена финансијска средства за адаптацију десет школских дворана-сала.

Пројекат је превасходно намењен клубовима за побољшање услова рада са најмлађим узрастима, али се уједно постиже и побољшање услова рада у школским салама.

Пројекат ће бити реализован уз помоћ Регионалних кошаркашких савеза који ће свим клубовима члановима свог Регионалног савеза доставити све неопходне информације за учешће у Конкурсу.

Кошаркашки савез Србије расписује Конкурс за клубове који су заинтересовани за подношење захтева за учешће у Пројекту. Рок за подношење захтева је 31. октобар 2023. године.

У првој фази реализације Пројекта у сарадњи са Регионалним савезима, а на основу пристиглих захтева до предвиђеног рока 31.октобра 2023, утврдиће се које су то школе где је најсврсисходније да се изврши адаптација. Предлог школа са потребним образложењима биће достављен Управном одобору КСС на усвајање.

По усвајању одлука УО КСС, са реализацијом Пројекта започеће се у децембру 2023. а крајњи рок завршетка је мај 2024.

Опис пројекта и Образац захтева у прилогу.

DOPIS KLUBOVI – ADAPTACIJA KOSARKASKIH KONSTRUKCIJA – OPIS PROJEKTA – 2023-24 DOPIS KLUBOVI – ADAPTACIJA KOSARKASKIH KONSTRUKCIJA – ZAHTEV 2023-24