Екипа Новог Сада одбранила је титулу клупског првака света на управо завршеном ФИБА 3х3 Финалном Мастерс турниру одржаном у јапанском граду Уцуномија.

На финалном турниру који је одржан 2. и 3. новембра у Уцуномији учествовало је 12 екипа које су сакупиле највише поена кроз ФИБА 3х3 такмичења, а међу тим екипама су биле и три екипе из Србије: Нови Сад, Лиман и Земун.

Првог дана такмичења екипе Новог Сада и Лимана успеле су да остваре пласман у четврфинале. Лиман је, на жалост, завршио такмичење у четвртфиналу изгубивши од Риге резултатом 19:14. Нови Сад је у четврфиналу за противника имао литванску екипу Шакаи, над којом је славио 21:14, да би у полуфиналу савладао летонску Ригу резултатом 21:18.

У финалу је Новосађане чекала екипа Принстона (која је на путу до финала прво савладала Харлем, а потом и Амстердам). Након изузетно тврде борбе Нови Сад је успео да слави резултатом 21:17, и на тај начин да поново освоји титулу клупског првака света (коју су већ освајали 2014, 2015. и 2018. године).

Најкорисијим играчем Финалног турнира у Уцуномији проглашен је играч Новог Сада Томислав Ивошев.

Кошаркашки савез Србије честита екипи Новог Сада на изузетном успеху који су постигли како на овом финалном турниру, тако и током читаве 3х3 сезоне.

Треба подсетити да је пре два дана на истом месту (у Уцуномији) мушка репрезентација Србије и званично постала једна од екипа које су оствариле директан пласман на предстојеће Олимпијске игре у Токију на основу пласмана федерације на ФИБА 3х3 ранг листи.