После сензационалног тријумфа у Евролиги пре три недеље у Истанбулу, Душан Ивковић је са Олимпијакосом освојио и шампионску титулу за сезону 2011/12. Тим селектора репрезентентације Србије је са 3:2 у финалној серији био бољи од Панатинаикоса који је иначе последњих 14 година био првак Грчке. Последњи пут екипа из Пиреја била је национални шампион 1997. кад је такође предвођена Душаном Ивковићем била и првак Европе.

Био је ово 18 трофеј у клупској каријери Душана Ивковића, седма титула првака држава, пошто је поред титула са Олимпијакосом, тријумфовао такође у Грчкој са ПАОК-ом (1992), ЦСКА из Москве (2003, 2004 и 2005) и Партизаном (1979). Са репрезентацијама Југославије и Србије, на највећим такмичењима, Ивковић је освојио десет одличја, пет златних, три сребрне и две бронзане медаље.

Кошаркашки савез Србије честита Душану Ивковићу на новом успеху, као и репрезентативцу Марку Кешељу и члану Стручног штаба Олимпијакоса и репрезентације Србије Александру Кесару, који су такође имали велики допринос у освајању Евролиге и шампионата Грчке.