Kошаркашки савез Србије у сарадњи са Националним спортским савезом 3×3 баскет из Kрагујевца, организовао је свечани новогодишњи коктел за све организаторе  турнира у оквиру Рода 3×3 првенства Србије. Kоктел је организован у оквиру Ноговодишњег 3×3 турнира на Сајмишту у Kрагујевцу.

Организаторима, који су се одазвали у завидном броју, обратили су се Дејан Томашевић, генерални секретар KСС и Бошко Аџић, координатор 3×3 такмичења Србије.

Kоктел је организован како би се исказала велика захвалност свим организаторима 3×3 турнира у 2018. години. Оно што је савез осмислио као систем такмичења, управо су локални организатори спровели и без њих српски 3×3 тур не би био на врхунском нивоу какав је био у 2018.

Гости су упознати и са идејама о променама за наредну сезону, као и о отварању конкурса за организаторе који траје до 10. марта 2019. На крају су свим организаторима уручене захвалнице.

Од ове године Kошаркашки савез Србије је увео И категорију најуспешнијег организатора. За најсупешнијег организатора у 2018. години проглашен је Регионални кошаркашки савез Источне Србије који је врхунски организовао турнир у Нишу.

Поред тога, специјална плакета додељена је Спортском центру Чајетина за изузетну организацију 3X3 Kупа Дејана Димитријевића.

Генерални секретар KСС Дејан Томашевић је присуствовао утакмицама турнира најмлађих и уручио признања и медаље набољима.