У београдском хотелу „Зира“ одржан је Новогодишњи коктел Кошаркашког савеза Србије на коме су присуствовали челници Савеза, велики број некадашњих асова и тренера, комплетан Стручни штаб и кошаркашице женске сениорске репрезентације, тренери млађих нациналних селекција, представници клубова, пријатељи, спонзори и донатори КСС, представници медија…

Председник Кошаркашког савеза Србије, Драган Ђилас захвалио се свима који су несебично помагали нашој кошарци у 2011. години:

– Дугујемо захвалност свима који су били уз Кошаркашки савез Србије, а посебно онима који су остали са нама после неуспеха на Еуробаскету у Литванији. Не могу рећи да су то спонзори, већ донатори. Трудили смо се да уведемо неке нове ветрове у Савез, да вратимо сва дуговања. Без обзира на све, очекујем да остварио наш циљ који смо зацртали пре шест-седам месеци. Верујем да ће се до јесени Савез потпуно финасијски стабилизовати, како би почели да што више улажемо у регионалне центре, популаришемо и уздижемо кошарку у унутрашњости Србије, јер то једини начин да се вратимо на стазе старе славе, створимо нове Бодироге, Томашевиће, Тарлаће – истакао је председник КСС и најавио приоритете за 2012. годину.

– Знам да се многима појавила суза у оку што се у Литванији нисмо бар изборили за квалификациони турнир за Олимпијске игре у Лондону.
Живот иде даље, очекују нас квалфикације за ЕП у Словенији. Играћемо пет мечева у Србији, не само у Београду већ и другим градовима, што ће бити сјајна прилика за популаризацију кошарке. Сигуран сам у успех и пласман на Еуробаскет 2013. године, где ћемо уз помоћ навијача покушати да освојимо најсајније одличје. Такође, доста очекујемо и од наших најбољих кошаркашица. Најпре пласман на шампионат Европе, а за коју годину, уз велики рад и улагања, можемао као и код кошаркаша очекивати медаље
– закључио је Драган Ђилас.

Министарка омладине и спорта, Снежана Марковић Самарџић обећала је даљу подршку Кошаркашком савезу Србије:

– Кошарка је миљеница Министарстава. Овај спорт има огромну традицију коју треба неговати, кад кажем неговати, мислим на улагања. Кошаркашки савез заслужује подршку, јер сва средства која добије троши оптимално и наменски.

Приоритет Министарства омладине и спорта су брига о најмлађима и инфраструктура. Кошаркашки савез Србије окупља велики број дечака и девојчица, а Министартсво ће се потрудити да поммогне око инфраструктуре.