На новогодишњем коктелу оџаном у Кући кошарке, Кошаркашки савез Србије обележио је завршетак 2014. године и подсетио на све успехе репрезентативних селекција у години за нама.

– У прошлој години смо освојили пет медаља на светским и европским првенствима у свим категоријама, наших пет играча је ушло у номинацију за најбоље у избору ФИБА, а да се бирају тренери – и ту бисмо ушли у конкуренцију. Очекујем да у 2015. поновимо успехе, а главни догађаји биће Европско првенство за мушкарце у Француској, и Еуробаскет за жене у Мађарској и Румуији. Пре три године, када смо се окупили, рекао сам да нам је циљ да обе селекције оду на Олимпијске игре у Рио, многи су се томе смејали, а сада на то гледају као на завршену ствар. Иако ће нам пут бити трновит, оптимиста сам и верујем да ћемо успети – истакао је Драган Ђилас, председник КСС.

Овом приликом уручене су сребрне медаље које су накнадно наручене за све чланове Стручног штаба који се нису нашли на победничком постољу по завршетку Светског Купа у Шпанији.Медаље су добили помоћни тренери Јовица Антонић, Мирослав Николић и Милан Минић, тим менаџер Небојша Илић, скаути Горан Топић и Драган Попов, физиотерапеути Душан Сајић и Велибор Косановић, кондициони тренер Младен Михајловић, доктор Драган Радовановић, економ Јовица Аничић и портпарол Владимир Сибиновић.

– Све ово су изузетни људи и професионалци и најискреније им се захваљујем. Били су додатна вредност играчима и Кући кошарке. Надам се да ће на лето доћи са још већим ентузијазмом, јер нас тада очекује још већи посао и јос више непроспаваних ноћи – најавио је Александар Ђорђевић, селектор мушке сениорске репрезентације.

У знак захвалности за успешну сарадњу председник КСС, Драган Ђилас уручио је урамљене оригиналне медаље са Светског Купа у Шпанији које су добили министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић, председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, Наталија Јездић у име генералног спонзора “ Телеком Србија“ , а примерак сребрног одличја добили су и остали спонзори Савеза, Комерцијална банка (Горан Мили ћевић) – извршни директор за маркетинг, компанија Суиссегас (Ђанлука Борели), Хеба (Бојан Радун), НИС Гаспром њефт (Сања Лубардићи) – ПР директор, ЕПС (Животије Јовановић) – заменик генералног директора, МК Група (Миодраг Костић) и Ласта (Марко Богдановић) – помоћник генералног директора за корпоративно пословање.