Календарску 3×3 годину, која је била сјајна на свим пољима, као по обичају завршавамо организацијом великог Новогодишњег турнира у Крагујевцу 30. децембра.

Кошаркашки савез Србије и 3×3 Србија имају част да после још једне успешне 3×3 сезоне у којој је наша репрезентација потврдила светску доминацију освајањем титуле на Светском и Европском првенству и редовне доминације наших играча и тимова на светском туру, као и никад боље организованог домаћег првенства са спектакуларним финалом Србије на Тргу Републике, поново обележи финиш сезоне организацијом шестог по реду Новогодишњег турнира у Крагујевцу. Овај турнир је у последњих пет година препознат као највећи, с обзиром на то да окупља све такмичарске категорије (чак десет) и да се истовремено одиграва на три терена током целог дана.

Као водећа баскет федерација на свету желимо да крунишемо још једну успешну годину организацијом најмасовнијег турнира у центру Шумадије, где ће се окупити преко 400 учесника из целе Србије, као и сви релевантни чиниоци овог олимпијског спорта. Наиме, намера је да се дан пред Нову годину у хали „Шумадија сајма“ у празничној атмосфери заједно подсетимо свих успеха у протеклој сезони, али и да најавимо наредну… У хали ће бити постављена «Фан зона», где ће бити изложени трофеји и медаље освојене током 2023. године, као и пехари са Светског и Европског првенства.

Предвиђене такмичарске категорије биће: ПРО Сениори, Сениорке, Јуниори, Јуниорке, Кадети, Кадеткиње, Пионири, Пионирке, Мини баскет (микс). У ногодошњој атмосфери организатор се потрудио да поред празничног дружења за све категорије кроз спонзорски пул обезбеди вредне новчане и робне награде. Сва три прва места у свим категоријама добијају медаље.

Такмичарски програм на сва три терена креће од 11.00 сати.