Последњег викенда јуна, Рода 3×3 караван обишао је два града, пошто су одржани турнири у Београду и Свилајнцу. Победници турнира „3×3 Београд“ који је одржан у суботу 24. јуна на Калемегдану су момци из новосадске екипе „Лиман“, а у женској конкуренцији тим „Q crew“. Наредног дана, на турниру „3×3 Баскет Фестивал Свилајнац“ победу је однела екипа „Селтикс Нови Сад“.

Сунчано, лепо време, одличан баскет, подршка са трибина и лепа изненађења за посетиоце турнира од спонзора – трговинског ланца Рода, Триглав осигурања и Бустер енергетског пића, обележили су турнире на путањи Рода 3×3 каравана.

Екипа „Лиман“ победила је у финалу београдски тим „Олимп“ и тако освојила турнир на Калемегдану – чек од 70.000 динара, спортску оперему КСС и, што је најважније, слот за челенџер у Липику. Треће место заузела је екипа „Орион мењачнице“.

На турниру у Свилајнцу, друго место је припало момцима из екипе „Ел Дорадо“, а треће место баскеташима тима „Зеро бет Свилајнац“.

У досадашњем току Рода 3×3 каравана, победу на првој станици у Крагујевцу однела је екипа „Нови Сад Ал Вахда 3×3“, затим у Сремској Митровици екипа “Лиман” из Новог Сада, а на турниру Ужице Опен, екипа “Олимп” из Београда.

После турнира у Београду и Свилајнцу, на реду су турнири у Чачку, Новом Саду, Алексинцу, Параћину, Краљеву, Нишу, Зрењанину и Чајетини.

Последња станица је Београд, где ће се 19. августа одиграти финале Рода 3×3 првенства Србије.