Пун Трг Ћире Милекића и изузетан баскеташки шоу обележили су 21. маја 2017. године турнир у Сремској Митровици, другу тачку на мапи каравана Рода 3×3 првенства Србије.

Финале Новосађана додатно је допринело атмосфери у самом центру Сремске Митровице, а победу је однела екипа „Лиман“ резултатом 19:14 против екипе „Селтикс Нови Сад”. Овај пут, треће место је заузела екипа „Џакови“.

Три официјална 3×3 терена, пуне трибине, 26 екипа, бројни спортски и забавни садржаји, окупили су Митровчане око баскета. Организаторима је овај пут на руку ишло и лепо време, што је повољно утицало на динамику турнира. За забавни део побринули су се спонзори Рода 3×3 првенства Србије – трговински ланац „Рода“, компанија „Триглав осигурање“ и енергетско пиће „Бустер“, који су за Митровчане приредили бројне активности и поклоне.

Победници турнира у Сремској Митровици екипа „Лиман“ из Новог Сада остварили су директан пролаз на финале Војводине и на 3×3 Србија куп. Поред тога, баскеташи из Новог Сада освојили су награду од 100.000 динара, као и спортску опрему КСС.

Рода 3×3 караван наставља пут, а следећа станица је Ужице 17. јуна 2017. Након тога, на реду Рода 3×3 каравана су турнири: Београд, Свилајнац, Чачак, Нови Сад, Алексинац, Параћин, Краљево, Ниш, Зрењанин и Чајетина.

Дакле, наставља се потрага за шампионима Србије у 3×3 баскету, које ћемо добити 19. августа 2017. на финалном турниру у Београду.