Екипа Еипикс из Новог Сада, која је на финалном турниру Војводине освојила прво место и одлазак на ФИБА Челенџер у Лугану, освојила је турнир у овом швајцарском граду.

Еипикс НС Лиман је у Лугану победио у шест мечева, и то Андору 22:6, Амстердам 21:13, Амстетен 19:9, Луцерн 21:15, Ригу 21:8 и Крањ 21:14.

Тријумфом у Швајцарској, Новосађани су обезбедили пласман на Мастерс турнир у Лозани 28. и 29. августа 2016. Пре Лугана, екипа Еипикса је била прва у Централној Србији и трећа на ФИБА Челенџеру у Берлину.

Када је реч о осталим 3х3 турнирима одржаним претходних дана, после тријумфа на Челенџеру у Сибињу прошле недеље, Мастер тим Србије освојио је још један квалификациони турнир, и то у румунској Констанци и том победом обезбедио учешће на Челенџеру у Букурешту. Шампиони Србије Мастер тим ће у главном граду Румуније следеће недеље покушати да изборе пласман на Светски куп у Дебрецину.

Протеклог викенда одржано је и Отворено првенство Темишвара, где је наш женски тим Крем на челу са Јеленом Максимовић, који уједно представља и нашу репрезентацију, освојио прво место. У конкуренцији сениора, прва три места су освојиле наше екипе. Први је био Врбас, други Мазохисти, а трећи Џакови.

Наша екипа Нови Сад Ал Вахда, која заузима водећу позицију на ФИБА светској ранг листи, протеклог викенда је учествовала на ФИБА Мастерс турниру у Прагу. Новосадски баскеташи су стигли до полуфинала, где их је савладала екипа из Љубљане – 22:12.