„Цедевита челенџер“ турнир у Липику у Хрватској био је изузетан за наше екипе, који је било чак пет од укупно 16 екипа учесница и свих пет је прошло у елиминациону фазу – четврфинале! Колико је значајан и квалитетан турнир одигран у Липику говори чињеница да је прошле године овај челенџер био најквалитетнији турнир ове врсте у оквиру ФИБА 3х3 Светског тура (према подацима ФИБА 3х3 Липик је био турнир на коме је прошле године учествовало највише најбоље рангираних 3х3 играча), а ове године је једини челенџер на тлу Европе који финалисте води на ФИБА 3х3 Мастерс турниру у Саскатун (Канада).

Као што је наведено, свих пет српских екипа играло је четвртфинале, а у полуфиналу су се нашле три екипе из Србије (Нови Сад, Лиман и Београд-Олимп). У финалу су се састале две новосадске екипе – Нови Сад и Лиман, а победник је била екипа Новог Сада резултатом 21:17.

Екипа Лиман је наступала у саставу: Стојачић, Ратков, Бранковић и Васић, док је екипа Новог Сада претрпела „кадровске“ промене због повређених Ждера и Савића, те је наступила у саставу: Домовић-Булут, Мајсторовић, Мијатовић и Павловић. На овај начин обе екипе су обезбедиле пласман на ФИБА 3х3 Мастерс у канадском Саскатуну. Екипа Новог Сада је на овај начин обезбедила пласман на последњи Мастерс турнир ове године који им је недостајао и у овом тренутку су једина екипа на свету која је обезбедила учешће на свих седам ФИБА 3х3 Мастерс турнира који се играју овога лета.