У уторак 17. априла 2018. у „Кући кошарке“ је одржан жреб за завршне турнире млађих женских и мушких категорија на нивоу Србије, коме су присуствовали представници клубова учесника.

Финални турнир пионирки одржаће се од 3. до 6. маја 2018. у Кладову. У А групи ће се такмичити Црвена звезда, Новосадска ЖКА, Фока и Рас. У Б групи ће играти Стара Пазова, Арт баскет, Љубовија и Хајдук Вељко.

Финални турнир јуниорки на програму је од 11. до 13. маја 2018. У четвртфиналу се састају првопласирани тим из Војводине и Сврљиг, Радивој Кораћ и првопласирани тим из Западне Србије, Црвена звезда игра против квалификанта (добија се из бараж утакмице трећепласираног у Војводини и трећепласираног у Београду), а другопласирани у Војводини ће поделити мегдан са Радничким 2016.

Полуфинални турнири пионира биће од 27. до 29. априла 2018. у Крагујевцу, Зрењанину, Нишу и Београду. У А групи чији је домаћин Крагујевац су Фока, Врбас, Власотинце и Партизан НИС. Домаћин Б групе је Зрењанин, а у њој су Петровград, Актавис Академија, Младост и Слобода. Ц групу ће угостити Ниш, а ту су Нибак, Бањица Мега, Шумадија 1991 и Крис Крос. У Д групи чији је домаћин Београд су Црвена звезда МТС, Ивањица, Спортс ворлд и Визура. Финални турнир ће бити од 11. до 13. маја 2018. у Ивањици.

Када је реч о Квалитетној лиги РКС у категорији кадета, извучени су такмичарски бројеви за завршни турнир који је на програму од 4. до 6. маја 2018: 1. Победник лиге Београда, 2. Победник лиге Војводине, 3. Нибак – Ниш, 4. Слобода – Ужице.

Код Квалитетне лиге РКС у категорији јуниора, такође су жребани такмичарски бројеви за завршни турнир који ће бити одигран од 11. до 13. маја 2018. у Пироту: 1. Победник лиге Војводине, 2. Пирот – Пирот, 3. Слога –  Краљево, 4. Победник лиге Београда.