У уторак 17. априла 2018. у 18.00 часова, утакмицом у дворани „ФМП Арена“ у Железнику, почиње финална серија плеј-офа Прве женске кошаркашке лиге Србије између Црвене звезде и Партизана 1953. ТВ Арена спорт ће директно преносити утакмице финалне серије плеј-офа.

Очекује се велика борба два наша највећа клуба за пехар шампиона Србије, уз наду свих учесника да ће љубитељи кошарке истински уживати у квалитетним мечевима.

Драган Вуковић, тренер Црвене звезде, о финалној серији каже:

– Партизан се, после победе против нас у финалу Купа „Милан Цига Васојевић“, изузетно подигао и сигурно има велика очекивања. Верујем да ће све утакмице финалне серије да буду јако квалитетне и неизвесне. Ми смо мало поправили здравствени билтен у односу на завршницу Купа у Бањи Ковиљачи, тако да ћемо да будемо комплетни и спреми за почетак серије.

Стартег црно-белих дама Благоје Ивић има велика очекивања…

– Када смо дошли до финала, наравно да ћемо се до краја борити и покушати да освојимо и титулу. Мала предност је на страни Звезде, препустићемо им улогу фаворита, имају и предност домаћег терена што није мала ствар у финалу. Екипа Звезде је одлично селектирана, већ дуго су заједно, са тренером Вуковићем који их води већ четири-пет сезона… Појачали су се једном од најбољих играчица лиге Јованом Адамовић из Беочина… Ми нисмо ништа мењали, имамо исти састав који је освојио Куп. Нећемо се задовољити само трофејом из Бање Ковиљаче, иако смо њиме и уласком у финале плеј-офа већ остварили циљеве за ову сезону. Учинићемо све да покушамо да освојимо и титулу.

Термини одигравање финалне серије су:

– Уторак 17. април 2018: Црвена Звезда – Партизан 1953 у 18.00. (ФМП Арена Железник, ТВ Арена спорт).

– Петак 20. април 2018: Партизан 1953 – Црвена звезда у 20.30. (Хала спортова Ранко Жеравица, ТВ Арена спорт).

– Понедељак 23. април 2018: Црвена Звезда – Партизан 1953 у 18.00. (ФМП Арена Железник, ТВ Арена спорт).

  1. утакмица, термин ће бити накнадно утврђен уколико буде било потребе.
  2. утакмица, термин ће бити накнадно утврђен уколико буде било потребе.

Фото: Небојша Трифуновић