Сутра у Новом Саду, у великој дворани СПЦ „Војводина“ почиње финални турнир Купа „Милан Цига Васојевић”, на коме учествују четири првопласиране екипе Женске кошаркашке лиге Србије – Радивој Кораћ, Црвена звезда, Партизан и Вршац.

У полуфиналу Купа у суботу од 16.00 сати састаће се Црвена звезда – Партизан, а од 18.00 часова Радивој Кораћ – Вршац. Финале је на програму у недељу 12. марта са почетком у 16.00 сати, уз директан ТВ пренос на РТС и одложени снимак ТВ Арена спорту.

Портал КСС вам преноси очекивања тренера тимова учесника завршног турнира Купа „Милан Цига Васојевић“…

Милош Павловић, тренер ЖКК Радивој Кораћ

– Куп ће ове године бити изузетно интересантан, јер су све четири екипе учеснице кроз лигу показале да свако може сваког да победи. Партизан се појачао са три играчице, ми са две, Звезда и Вршац са по једном, што довољно говори о амбицијама свих тимова. Неће бити лаганих мечева, нема фаворита, сви имају шансу са тријумфују… У полуфиналу нас чека тежак посао. Против Вршца смо у лиги одиграли две јако неизвесне утакмице и скор је 1-1. Очекује нас сигурно тешка утакмица и само са максималним приступом и фокусом можемо у финале, а ништа мање и не очекујем од свог тима.

Драган Вуковић, тренер ККЖ Црвена звезда

– Куп је врло специфично такмичење, где је у једној утакмици све могуће. Иако смо победили Партизан у све три овосезонске утакмице, чека нас потпуно нови тим. У последњем прелазном року Партизан се јако појачао са три искусне и квалитетне играчице. Ми ћемо се супротставити таквом Партизану у истом саставу, рачунамо на нашу младост и енергију…

Бојан Ивановић, тренер КЖК Партизан 1953

– Сам по себи, Куп је специфично такмичење, с обзиром на неутралан терен, где фаворити често остану празних руку. На овогодишњем Купу имаћемо две одличне утакмице полуфинала, где ће одлучивати јака одбрана и концентрација током свих 40 минута. Све четири екипе имају исти циљ, мотив и жеља сигурно неће недостајати… Без обзира што је Црвена Звезда прошлогодишњи освајач Купа, а Радивој Кораћ актуелни првак државе, по мени све екипе имају подједнаке шансе да у недељу подигну трофеј. Што се нашег полуфиналног меча против Звезде тиче, даћемо последњи атом снаге и енергије да их надиграмо и надмудримо на терену и изађемо као победници. Позивамо све љубитеље кошарке да својим присуством увеличају празник женске кошарке у Новом Саду, а све навијаче Партизана да нам подршком и бодрењем помогну на путу ка трофеју.

Данијела Ризвић, службени представник ЖКК Вршац

– Када је реч о Женском кошаркашком клубу Вршац, ми смо већ остварили феноменалан резултат самим пласманом међу четири најбоље екипе у држави. Куп је специфично такмичење и све је могуће, а ми идемо у Нови Сад растерећени, без икаквог притиска и спремни за нове изазове.