Кошаркашки савез Србије данас је одговорио на допис Председништва АБА лиге, писмом у коме стоји следеће:

„Поштовани, допис који сте послали Кошаркашком савезу Србије је више него неразумљив. Првобитно сам разумео да је то због језика на коме је написан. Великим трудом сам допис ипак превео на српски језик, па сам схватио да је ипак неразумљив због високог степена бесмислености и безобразлука којим допис одише.

КСС је повукао подршку АБА лиги јер је прекршен Споразум који смо сви заједно, и клубови и савези, потписали пре годину дана. Сигуран сам да ћете уз мало труда наћи низ чланова и реченица из текста који смо заједно упутили ФИБА, а које сте својим одлукама прекршили.

Што се тиче финансијске одштете због спонзора које ћете изгубити, морам да признам да ми није јасно како неко може да изгуби нешто што нема. А ви господо немате ниједног спонзора за вашу лигу и издржавате се само на основу огромних средстава које ТВ Арена плаћа за права преноса утакмица АБА лиге.

Клубове из Србије нити желимо нити можемо да спречавамо да играју у такмичењу у коме они желе. То такмичење за нас не постоји и зато вас најљубазније молим да се Кошаркашком савезу Србије убудуће не обраћате никаквим дописима, нарочито не претњама о којима ћемо званично обавестити надлежне органе Републике Србије“ – стоји у писму које је потписао председник КСС Драган Ђилас.