Најбољи европски јуниори, играчи до 18 година, пред 10.000 гледалаца у „Каунас Арени“ одиграли су спектакуларну ФИБА У18 Алл Стар утакмицу. Подељени у две екипе, белу и плаву, 24 млада кошаркаша показали су сву раскош свог талента, а победник је решен у последњим секундама. Тријумфовала је плава екипа- 81:80, а кош одлуке постигао је наш млади ас Александар Цветковић!

Поред Александра Цветковића (9 поена, 5 скокова, 3 асистенције), Србију је у победничкој екипи представљао и Ненад Миљеновић (12 поена, 3 асистенције), док је зе белу екипу играо Василије Мицић (8 поена, 3 асистенције).

Учесник овог сусрета био је и Светислав Пешић , као носилац програма ФИБА школа за тренере чији су најбољи полазници Димитрис Авдалас (Грчка), Матијас Екоф (Норвешка), Јорген де Линде ( Данска) и Радован Трифуновић (Словенија) предводили екипе на ФИБА Алл Стар мечу за најталентованије европске кошаркаше до 18 година.

МВП ФИБА У18 Алл Стар утакмице биће проглашен на полувремену дуела за 5. место на Еуробаксету 2011. у којем се састају Литванија И Грчка.