Већ по традицији, другог викенда маја одржан је турнир под називом “3×3 Крагујевац“. Овогодишњи турнир представљао је 8. издање овог традиционалног баскет турнира који се обично одржава на почетку Рода 3×3 првенства Србије и који је први А категорије у сезони.

Организатори се могу похвалити да је на турниру учествовало 24 екипе из целог региона (Црне Горе, БиХ, Македоније, итд…) у мушкој кетегорији, док је у женској категорији учешче узело седам екипа, међу којима су биле и све играчице са ширег списка баскет репрезентације. Место одржавања где су сви заинтересовани Крагујевчени могли да прате квалитетан баскет био је Велики Парк . Као и сваке године, Крагујевац први уноси новине. Овог пута, могли смо да видимо први пут у Србији могућност да играчи по ФИБА стандардима траже „челенџ“, затим „лајв снимак“ са успореним најбољим потезима,  џамбо Вилсон лопту и нове семафоре који су били аутоматски повезани са ФИБА апликацијом. Спонзори Рода, Триглав осигурање и Бустер потрудили су се да за публику организују многе активације на тему баскета. По свему виђеном, може да се каже да нас овог лета очекује још једно веома занимљиво Рода 3×3 првенство које ће, претпостављамо, бити за нијансу квалитетније од прошлогодишњег.

Што се тиче такмичарског дела, у конкуренцији сениора екипа „43“ је у полуфиналу победила Кошутњак 21:8, а 3х3 Сремска Митровица била је боља од екипе Ништа али логопеди – 21:13. У финалу, екипа 43 је савладала 3х3 Сремску Митровицу са 20:14.

Код жена, Тим 1 је у полуфиналу био бољи од Гироса 21:10, а Дрим тим од Победница 18:10. У великом финалу, Дрим тим је надиграо Тим 1 – 16:13.

Дан пре турнира у Крагујевцу, одигран је и први 3х3 турнир у женској сениорској сезони “3×3 Women’s camp challenger” у Београду, у спортској дворани Завода за медицину и спорт у Кошутњаку.

Баскеташице екипе Дрим тим славиле су у неизвесном финалу против екипе Прелепотице резултатом 15:13. Прелепотице, које су играле0 у саставу Јелена Будимир, Марина Радовић, Јована Стојановић и Милица Инђић, боље су отвориле овај дуел. Ван линије 6,75 погађале су Инђићева и Стојановићева, док су у рекету сигурне биле Радовић и Будимир. Међутим, искусни састав Дрим тима је у другом делу финалног окршаја преузео контролу и најпре тимском игром, а затим и добрим шутем Пешовићеве и Митровићеве дошао до финалног славља. За екипу Дрим тим играле су Биљана Пешовић, Милица Митровић, Марина Марковић и Јефимија Каракашевић.