Мушка 3х3 репрезентација до 23 године почела је учешће на ФИБА 3х3 У23 Светском првенству које се одржава у Кини на најбољи могући начин. У првим утакмицама савладане су репрезентације Литваније и Монголије.

Први меч за нашу репрезентацију на овогодишњем издању 3х3 Светског првенства за играче до 23 године био је изузетно битан, не само због чињенице да је први на шампионату, већ и зато што је противник била изузетно квалитетна репрезентација Литваније. Управо су наши репрезентативци и ушли у дуел са бременом важности меча, али их то није превише оптеретило и омело да пруже изузетну партију и савладају вршњаке из Литваније резултатом 19:12. Меч је био изузетно тврд, а наша екипа је играла изузетну одбрану против шутерске репрезентације Литваније.

Изједначена борба је била више од половине меча, док се наша репрезентација није „одлепила“ на 11:8 на три минута до краја. У том тренутку је „прорадио“ и шут Србије за два поена тако да је утакмица приведена крају на најбољи могући начин. За Србију је Видовић постигао 7, Самарџић 6, Трајковић 5, а Милаковић 1 поен.

У другу утакмицу против репрезентације Монголије наша екипа је ушла са много мањим оптерећењем, што је могло да буде погубно. Монголија је пружила изузетну партију и до самог краја је утакмица била неизвесна. Резултат је био 18:18 на уласку у последњи минут утакмице, међутим наши момци су смогли довољно снаге да приведу утакмицу крају у своју корист резултатом 21:18. Монголији је Самарџић убацио 8 поена, Трајковић 7, а Видовић 6, док се Милаковић није уписао у стрелце.

Пред нашом репрезентацијом је дан одмора, да би своје последње мечеве у групи наши момци играли у суботу, 5. октобра, и то од 7.30 сати (по српском времену) против репрезентације Јужне Кореје, а потом од 10.30 часова (по српском времену) против вршњака из Холандије. У овом тренутку у нашој групи Д Холандија и Србија су једине две екипе са обе победе, док је Литванија трећа са победом и поразом. Монголија и Јужна Кореја су без победе након првог дана такмичења.

Подсећамо да ће две првопласиране екипе обезбедити пласман у четвртфинале, а евентуални противник наше репрезентације у случају да се пласира могу да буду екипе из групе Б где су фаворити домаћини Кинези, уз САД, Летонију, Румунију и Казахстан.

Сви директни преноси утакмица са ФИБА 3х3 У23 Светског првенства из Ланжуа могу се пратити на званичној веб страници турнира на

адреси: http://www.fiba.basketball/3x3u23wc/2019

као и на званичном „јутјуб“ ФИБА каналу

https://www.youtube.com/user/3x3planet