Потпредседник за мушку кошарку Игор Ракочевић, директор мушких репрезентативних селекција Владимир Кузмановић, скаут-саветник млађих репрезентативних селекција Александар Смиљанић и стручни сарадник за рад са млађим категегоријама Гордан Тодоровић боравили су у посети Чачку и Нишу.

Делегација КСС је присуствовала едукативним тренинзима које је, у оквиру програма квалитетног развоја играча, континуираног праћења и индивидуалног техничко-тактичког усавршавања, одржао наш познати тренер Дарко Русо. За играче рођене 1998. и 1999. године из Западне Србије, Централне Србије и Рашко-косовског региона тренинзи су организовани у Чачку, а за момке из региона Источне и Јужне Србије у Нишу.

Уз одличну организацију представника региона и помоћ регионалних кошаркашких савеза, а у сарадњи са Удружењем кошаркашких тренера Србије, тренери из региона, чији је одзив био веома добар, заједно са играчима имали су прилику да науче нешто ново и виде како наш искусни стручњак Дарко Русо ради са младима. Треба истаћи и да су Дарку Русоу у организацији и реализацији тренинга помогли регионални стручни сарадници и тренери из региона.

Уједно, руководиоци сектора за мушку кошарку КСС имали су могућност да се упознају са потенцијалом и квалитетом перспективних кошаркаша из ових региона.