Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић одредио је коначни састав за Европско првенство које почиње 5. септембра. На једном од последњих тренинга пред одлазак у Берлин селектор наших најбољих кошаркаша саопштио је Немањи Дангубићу и Владимиру Штимцу да неће бити у тиму који ће наступати на Евробаскету 2015.

– Била је ово веома тешка одлука, сигурно једна од најтежих. Немања Дангубић и Владимир Штимац су фантастично радили и понашали се од првог дана припремног периода. Заиста су и овога пута одлучивале нијансе. Они су свакако доказали да су део овог тима и да на њих рачунамо у будућности. Поновићу по ко зна који пут да ми је жао што не могу сви да играју на Европском првенству већ само њих 12 – истако је Александар Ђођревић, селектор репрезентције Србије.

Србију ће тако на Европском првенству представљати следећих 12 кошаркаша: капитен Милош Теодосић, Стефан Марковић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Зоран Ерцег, Мирослав Радуљица, Огњен Кузмић и Никола Милутинов.

Репрезентативци Србије у четвртак ујутру крећу у Берлин, где ће играти прву фазу Евробаскета, који ове године организују Француска, Немачка, Хрватска и Летонија. Србија на старту Шампионата у оквиру групе “Б” игра са Шпанијом (5. септембар у 18 сати). Затим следе дуели са Немачком (6. септембар у 15 сати), Исландом (8. септембар у 14:30), Турском (9. септембар у 14:30) и Италијом (10. септембар у 14:30). По четири првопласиране екипе из све четири групе, квалификоваће се за завршницу Евробаскета која се игра у француском граду Лилу, по систему елиминације од осмине финала.

Конференција за медије поводом одласка репрезентације Србије на Европско првенство одржаће се у среду 2. септембра од 12:30 часова у београдском хотелу “Зира” (сала “Родос”).