Тренер женске јуниорске репрезентације Србије Зоран Ковачић одредио је коначни састав који ће учествовати на Европском првенству за кошаркашице до 18 година које се од 26. јула до 5. августа одржава у Букурешту (Румунија). Екипи се прикључилаАлександра Црвендакић, други стрелац континеталног шамионата за кадеткиње, док се први тренер наше У18 селекције у последњи час захвалио Анити Бошњак, Јелени Ћирић и Маријани Чорто.

Имали смо велику дилему, да ли у тиму да оставимо Аниту Бошњак или Драгану Станковић, пошто обе имају двојна држављанства, а само једна натурализована кошаркашица има право наступа на Европском првенству. Одлучили смо се да укажемо поверењи Драгани која ће учинити нашу центарску линију још јачом – истиче Ковачић .

Зоран Ковачић истиче да је задовољан припремним периодом и да наша селекција одлази на Европско првенство У Румунију са великим амбицијама.

– Зацртани план припрема је у потпуности испуњен, екипа је физички максимално спремна, што је најважније заобишле су нас повреде. Ово је талентована генерација, што се најбоље видело у контролним утакмицама против селекције Францсуке коју смо победили два пута. Циљ нам је да се пласирамо у полуфинале, изборимо учешће на Светском првенству у Литванији следеће године и ако се укаже прилику боримо за једну од медаља.

Најбоље јуниорке Србије на Европском првенству у Румунији играће у групи “Д” са селекцијама Белгије, Италије и Словеније.

– Веома је битно да добро стартујемо и изађемо као победници у дуелима са Белгијом и Италијом које су уз нашу селекцију фаворити за прво место у групи. Ако би освојили максимална четири бода, верујем да би осигурали пласман у четвртфинале. Репрезентација Словенија је објективно најслабија, али до победе можемо само правим приступом и великом борбеношћу – закључио је Зоран Ковачић, први тренер женске јуниорске селекције Србије.

Србију ће на Европском првенству у Румунији представљати следећих 12 кошаркашица: Уна Николић, Јована Видаковић, Наташа Ковачевић, Олга Степановић, Кристина Топузовић, Александра Станаћев, Катарина Вучковић, Жаклина Јанковић, Сања Мандић, Драгана Станковић, Ивана Бошковић и Александра Црвендакић .

У Стручном штабу женске јуниорске репрезентације Србије, поред тренера Зорана Ковачића, налазе се још помоћни тренери Жељко Васиљевић и Јован Горец , физиотерапеут Мирко Алексић и тим менаџер Славица Николић .

Српске јуниорке играће у групи “Д” на Европском првенству у Румунији, а први меч на шампионату одиграће 26. јула против селекције Белгије од 15:45 часова.