Мушка сениорска 3х3 репрезентација Србије ће од 8. до 12. јуна 2018. године на предстојећем ФИБА 3х3 Светском првенству у престоници Филипина Манили бранити титулу освојену прошле године у француском Нанту.

Према критеријумима установљеним од стране Стручне комисије за 3х3 кошарку у оквиру Кошаркашког савеза Србије, одређен је шири списак потенцијалних репрезентативаца на коме се налазе: Дејан Мајсторовић, Марко Савић. Душан Домовић Булут, Стефан Стојачић, Стефан Којић, Александар Ратков, Марко Ждеро и Никола Павловић. Селектор репрезентације Горан Војкић се за ФИБА 3х3 Светско првенство одлучио за следећу четворицу играча, који су уједно и прва четворица играча на ФИБА ранг листи играча: Дејан Мајсторовић, Марко Савић, Душан Домовић Булут и Стефан Стојачић.

Подсећамо да ће противници наше репрезентације у групи А бити селекције Холандије, Румуније, Новог Зеланда и Киргистана, а да ће две најуспешније репрезентације из групе наставити такмичење у елиминационој фази (чертвртфиналу).

Поред Светског првенства, ове године ће се, као и сваке до сада, одржати и ФИБА 3х3 Евро куп (Европско првенство), чије ће се земље учеснице знати тек након квалификација које ће се одржати крајем јуна. За ту прилику биће одређен списак репрезентативаца који ће накнадно бити објављен.