Познат је састав мушке јуниорске репрезентације Србије која ће од 7. до 14. априла учествовати на престижном 26. турниру „Алберт Швајцер“ у Манхајму, незваничном првенству света за играче до 18 година. Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција у КСС, одредио је након последњег тренинга у Београду списак од 12 играча који ће у петак у поподневним часовима путовати у Немачку. У последњем тренутку Мијатовић се захвалио на услугама Милошу Јанковићу, Николи Јанковићу, Стефану Поту, Брану Ђукановићу и Луки Николићу.

– Одлучивале су нијансе. Сви момци и даље остају кандидати за учешче на Европском првенству Литванији. Желимо да у Немачкој проверимо ову групу играча од којих очекујем максималан приступ и борбеност на свакој утакмици. Сувишно је причати о квалитету и традицији турнира „Алберт Швајцер“ које је незванично Светско првенство за јуниоре. Није нас било од 2007. године и сигурно је да неће недостајати мотива, да покажемо колико вредимо и желимо да се вратимо на стазе успеха. Трудићемо се да остваримо што бољи пласман, а уједно бићемо у прилици да што боље упознамо већину ривала са којима ћемо играти на шампионату Европе почетком августа – закључио је Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција у КСС.

Србију ће на 26. турниру „Алберт Швајцер“ у Манхајму представљати: Никола Радичевић, Михајло Андрић, Лука Анђушић, Јован Новак, Никола Милутинов, Марко Гудурић, Никола Чворовић, Никола Ребић, Душан Ристић, Сретен Кнежевић, Душан Кутлешић и Радослав Пековић. У Стручном штабу поред Дејана Мијатовића, налазе се помоћни тренери Александар Матовић и Ђорђе Аџић, као и физиотерапеут Марко Сокић.

Јуниорска репререзентација Србије налази се у групи „Д“ са селекцијама Данске, САД и Грчке, а први меч на турниру „Алберт Швајцер“ игра у суботу од 14:30 часова против Данске.

26. ТУРНИР „ АЛБЕРТ ШВАЈЦЕР“ у МАНХАЈМУ

ГРУПА „А“: Израел, Италија, Француска, Аргентина
ГРУПА „Б“: Турска. Бразил, Немачка, Нови Зеланд
ГРУПА „Ц“: Шпанија, Кина, Русија, Аустралија
ГРУПА „Д“: СРБИЈА, Данска, САД, Грчка

РАСПОРЕД ОДИГРАВАЊА УТАКМИЦА

7. април: СРБИЈА – Данска (14:30)
8. април: СРБИЈА – Грчка (16:30)
9. април: СРБИЈА – САД (20:00)