Познат је састав мушке јуниорске репрезентације Србије која ће од 19. до 26. априла учествовати на 27. издању турнира „Алберт Швајцер“ у Манхајму, незваничном првенству света за играче до 18 година. Селектор Александар Бућан одредио је након последњег тренинга у Београду коначан састав тима који ће данас у поподневним часовима отпутовати у Немачку. Са првобитног списка од 16 играча, отпали су повређени Јован Анђелковић, као и Ђорђе Бјелобаба, Стефан Ћирић и Матија Поповић.

– Урадили смо максимално колико смо могли за ова три дана у Београди. Одржали смо четири тенинга који су нам послужили да се играчи што боље упознају, поставили основне принципе игре у одбрани и нападу, направили договор како ћемо играти у Манхајму. Играчима нисмо поставили никакав такмичарски циљ, желимо да одиграмо што је боље могуће у овом тренутку и да што успешније репрезентујемо српску кошарку – истакао је Александар Бућан, који се посебно захвалио селектору Александру Ђорђевићу, потпредседнику КСС, Дејану Бодироги и директору мушких репрезентативних селекција, Драгану Тарлаћу, који су на тренизима у Кошутњаку пружили подршку нашем младом тиму пред пут у Немачку.

Србију ће на 27. турниру „Алберт Швајцер“ у Манхајму представљати следећи играчи: Никола Кочовић(Младост Чачак), Јован Старинчевић (Земун), Никола Павловић, Никола Костић (Вршац), Стефан Симић (Смедерево 1953), Радован Ђоковић (Мега Визура), Урош Чарапић (Борац Чачак), Стефан Лазазевић, Данило Остојић (Црвена звезда Телеком), Стефан Пено (Барселона, Шпанија), Василије Вучетић (Олимпија, Словенија), Дејан Ковачевић (Бајерн Минехен, Немачка).

У Стручном штабу поред селектора Александра Бућана, биће још помоћни тренери Дејан Мијатовић (кординатор свих млађих селекција) и Томислав Томовић, као и физиотерапеут Петар Петровић.

27. турнир „Алберт Швајцер“, 19. – 26. април 2014. године
ГРУПА “А”: СРБИЈА, Аргентина, Енглеска, Шведска.
ГРУПА “Б”: Немачка, Турска, Словенија, Јапан.
ГРУПА “Ц”: САД, Француска, Украјина, Чиле.
ГРУПА “Д”: Шпанија, Италија, Кина, БИХ.
РАСПОРЕД ОДИГРАВАЊА УТАКМИЦА
19. април: СРБИЈА – Шведска (17:00)
20. април: СРБИЈА – Енглеска (16:00)
21. април: СРБИЈА – Аргентина (18:00)