Мушка кадетска репрезентација Србије сутра у јутарњим часовима путује у Француску где ће учествовати на веома јаком турниру „Белгар“, где ће поред домаће селекције одмерити снаге са вршњацима из Турске и Грчке. Тренер Марко Ичелић одредио је 13 кошаркаша који ће од 13. до 15. априла учествовати на овом престижном турниру за играче до 16 година: Јован Старинчевић, Стефан Симић, Стефан Пено, Вук Караџић, Стефан Лазаревић, Никола Ракићевић, Недељко Пријовић, Иван Даскаловић, Марко Радовановић, Никола Павловић, Василије Вучетић, Алекса Корачин и Слободан Јовановић.

– Кадетска селекција имала је већ две провере у овој години, турнир у Турској у јануару и двомеч са селекцијом Шпаније прошлог викенда у Зрењанину. Одлучили смо да у Француској играмо са миксом играча који су учествовали у те две акције. Турнир „Белгар“ је традиционално веома јак. Домаћа селекција је брижљиво селектирана и доста времена проводи заједно, док смо ми одржали само шест тренинга. Са Турском смо играли пре неколико месеци и знамо да се ради о заиста квалитетној екипи. Са Грцима играмо на старту турнира, али о њима готово да немамо никаквих информација. Немамо шта да изгубимо, идемо да се боримо, пружимо максимум на сваком мечу. На играчима је да се докажу, јер је ово једна од последњих провера пред старт припрема за Европско првенство које почињу већ у јуну – истако је Марко Ичелић.

Поред Марка Ичелића у Стручном штабу У16 селекције Србије биће помоћни тренери Милош Обреновић и Вања Гуша, као и физиотерапеут Младен Ђорђевић. На турниру „Белгар“ правду ће делити и наш судија Урош Николић.

 

РАСПОРЕД 26. ТУРНИРА БЕЛГАР У ФРАНЦУСКОЈ

13.априлСрбија – Грчка (17:30)
Француска – Турска (20:30)
14.априлСрбија – Турска (17:00)
Француска – Грчка (20:00)
15. априлГрчка – Турска (14:30)
Србија – Француска (16:30)