ФИБА је обавила жреб за групни део такмичења, као и сам распоред такмичења на предстојећем 3х3 Евро купу (Европско првенство) у 3х3 кошарци, на коме ће Србија имати представнике у обе конкуренције. Првенство се одржава у Амстердаму од 7. до 9. јула 2017. године.

Даме ће се у конкуренцији најбољих 12 екипа Европе налазити у групи Ц уз репрезентације Италије и Чешке. Наше 3х3 репрезентативке мечеве у оквиру групе играће другог дана такмичења 8. јула – од 14.50 противник ће им бити Чешка, а са Италијом ће одмерити снаге од 18.45 часова.

Мушка репрезентација се налази у групи А уз Мађарску и Шпанију. И они ће мечеве играти 8. јула – против Мађарске од 15.25 часова, а против Шпаније од 21.05 часова.

За пласман у четврфинале потребно је обезбедити једно од прва два места у својој квалификационој групи. У случају проласка у четврфинале, даме ће потенцијалне противнице имати у екипама групе Б у којој се налазе Русија, Шпанија и Словачка. Мушкарци ће у случају проласка у четвртфинале за противника имати екипу из групе Д, у којој ће се за пласман борити Украјина, Холандија и Турска. Сви мечеви четврфинала у обе конкуренције, као и разигравање за медаље, одиграће се 9. јула.

Директни преноси свих утакмица Евро купа могу се пратити на адреси http://www.youtube.com/fiba3x3 , као и на званичном сајту првенства http://www.fiba.com/3x3europecup/2017