На 15. седници Комисије за женску кошарку, одржаној данас у Кући кошарке, одређени су селектори млађих женских репрезентативних селекција. Селекцију до 20 година предводиће Игор Поленек, тренер мађарског Шопрона и помоћник Марине Маљковић у стручном штабу “А” селекције. Искусни стручњак Зоран Тир биће задужен за јуниорску селекцију, док ће бригу о кадеткињама водити млади тренер Јован Горец.

После више од четири деценије рада у кошарци, а последњих 11 у Савезу, легендарни Зоран Ковачић Чивијаодлази у заслужену пензију. Њега ће на месту координатора свих млађих женских репрезентативних селекција заменити Зоран Тир.

Традиционални Меморијал „Гордана Богојевић Ковачевић“, четврти по реду, одржаће се 28. децембра у Вршцу. Пре утакмице сениорских екипа Вршца и Црвене звезде (18:00 часова) за које играла Гордана Богојевић Ковачевић, одиграће се два меча млађих репрезентативних селекција.

Кадетска и јуниорска селекција од 3. до 9. јануара 2014. биће на мини припрема у Крагујевцу, док ће У16 селекција од 31. јануара до 2. фебруара учествовати на турниру у Истанбулу.