Протеклог викенда, у Алексинцу је одржан квалификациони и финални турнири региона Источне Србије Рода 3×3 првенства Србије. Традиционално, овај баскет турнир организује се већ шесту годину заредом под називом Меморијални турнир „Мића Пројовић“

На турниру је било пријављено11 екипа у сениорској и три екипе у јуниорској категорији. Четири првопласиране екипе су обезбедиле пласман на завршни турнир региона Источна Србија, који је одржан сутрадан на истом месту, и уз седам првопласираних екипа са турнира у Нишу и Зајечару и још две екипе које су добиле „вајлд карту“, такмичиле су се кроз систем елиминација.

Прво место је освојила екипа „Ал вахда 3×3 Нови Сад“, која је у финалу била боља од екипе „Таш“ из Београда. Ове две екипе су уједно обезбедиле пласман за завршни турнир, а трећепласирана екипа је била екипа „Џакова“ из Београда. Награда за прво место је износила 60.000 динара, плус робне награде, а другопласирана екипа је добила четири таблет рачунара. У категорији јуниора, прво место је освојила екипа „Филипови тигрови“ из Ниша, а другопласирана је била екипа „Физикалци“ из Алексинца.