У оквиру дана “Иван Тометић Шпиле”, посвећених легенди лесковачке кошарке, јуче је у овом граду организован Дан женске кошарке који је манифестован кроз турнир у мини баскету и традиционални “Ацтавис трофеј” у конкуренцији јуниорки.

Организатор ове манифестације био је Кошаркашки клуб Ацтавис Академија, а гости су били Ана Јоковић, потпредседница КСС, Марина Маљковић, селекторка сениорске репрезентације иДраган Ратковић, стручни сарадник КСС.

Том приликом одржан је састанак нове селекторке Марине Маљковић и представника Југоисточног региона. Маљковићева је на веома посећеном скупу хтела да чује са каквим проблемима се сусрећу кошаркашки радници овог региона. Скупу су присуствовали и представници клубова са Косова и Метохије.

Међународни јуниорски турнир “Ацтавис трофеј 2011” отворила је потпредседница КСС Ана Јоковић, а деци су се обратили и представник Актавис компаније Иван Кулић, као и српска репрезентативка, родом из Лесковца, Маја Миљковић.

На традиционалном турниру за јуниорке учествовале су екипе Вигора из Скопља, београдског Партизана и домаћина Ацтавис Академије.

У оквиру минибаскет турнира учествовало је по шест екипа девојчица и дечака рођених 2000. године и млађих.

[separator style_type=“none“ top_margin=“5″ bottom_margin=“0″ sep_color=“#ffffff“ icon=““ width=““ class=““ id=““]