ФИБА је данас у Минхену одржала жреб за Европска првенства свих млађих женских и мушких репрезентативних категорија. Жребу је испред Кошаркашког савеза Србије присуствовао координатор млађих мушких репрезентативних селекција Александар Бућан.

Србија ће поново имати све млађе репрезентације у А дивизијама и све оне су данас сазнале имена противника на шампионатима који ће се играти овог лета.

Кадеткиње У16 ће се такмичити на Европском првенству у мађарском граду Мишколцу од 16. до 24. августа у Ц групи са Шпанијом, Летонијом и Пољском.

Јуниорке У18 играју на Европском првенству у португалском Матосињошу од 3. до 11. августа у Ц групи са Италијом, Немачком и Португалом.

Млада женска репрезентација У20 игра ЕП у литванском Виљнусу од 6. до 14. јула у Д групи са Мађарском, Немачком и Израелом.

Наши кадети У16 ће се такмичити на Европском шампионату у грчком Ираклиону од 9. до 17. августа у Б групи са Литванијом, Немачком и Бугарском.

Јуниори У18 играју ЕП у финском граду Тампереу од 27. јула до 4. августа у Ц групи са Италијом, Израелом и Летонијом.

Млада мушка У20 репрезентација игра Европско првенство у пољској Гдињи од 13. до 21. јула у А групи са Француском, Грчком и Пољском.