У нишкој градској општини Пантелеј, протеклог викенда одржан је хуманитарни турнир у 3х3 баскету под слоганом „Ја се борим“, који су организовали општина Пантелеј, Кошаркашки савез Србије, Регионални кошаркашки савез Источне Србије, КК Наисус и Канцеларија за младе.

Сва средства прикупљена током турнире намењена су Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака, за изградњу хематоонколошког оделења у Клиничком центру Ниш.

На овом турниру се такмичило 25 екипа у јуниорској и сениорској категорији, а најбоље екипе су награђене. Хуманитарни турнир почео је на терену Дома ученика средњих школа на Пантелеју, а завршио на раскрсници улица Гутембергове, Драгише Мишовића и Алексиначке. Кроз котизације од 2.000 динара, екипе су помогле акцији Националног удружења родитеља оболеле од рака.

– На овај начин помажемо онима којима је помоћ потребна, а уједно и развијамо спортски дух код омладине. Следеће године ће овај турнир бити на националном нивоу – рекао је председник општине Пантелеј Братимир Васиљевић.

Код јуниора, прво место је припало екипи Наисус, а друго Скунијевим тигровима. У сениорској конкуренцији тријумфовала је екипа Лукас кафе, а другопласирана је била Дружина Пере Квржице.

Грађани који желе да пруже подршку за унапређење квалитета лечења оболеле деце могу то да учине слањем поруке на 1150. Цена поруке је 100 динара и важи за све мреже.