Четврти по реду Меморијал „Гордана Богојевић – Ковачевић“ одржан је данас у Вршцу, граду из ког је прерано преминула кошаркашица започела интернационалну каријеру. И овог пута је Кошаркашки савез Србије на једном месту окупио бројне Гоцине саиграчице, као и најперспективније наде српске женске кошарке, како би сви заједно сачували сећање на једну од наших најбољих кошаркашица свих времена.

У оквиру целодневног кошаркашког програма одиграна су три меча. Прво су на паркет хале „Миллениум“ истрчале играчице рођене 2000. и 2001. године. Пионирке су са клупа предводили Зоран Костадиновић и Аријана Дестановић, односно Александра Радуловић и Бојан Ивановић. „Бела“ екипа је савладала „црвену“ резултатом 71:52.

У другом мечу састале су се играчице кадетског узраста, рођене 1998. и 1999. године. „Беле“ су тријумфовале резултатом 81:52, а тренери екипа били су Весна Деспотовић и Ненад Миловановић, односно Слободан Субић и Селена Павловић Несторовић.

Пре него што су на терен Центра „Миллениум“ изашле сениорске екипе домаћег Вршца и Црвене звезде, у којима је Гоца некада играла, пуштен је филм о њеној богатој каријери, а затим су црвено-беле играчице Гоцином шестогодишњем сину Луки поклониле дечји кош са клупским грбом.

Ревијална утакмица је протекла у резултатској неизвесности, а, иако крајњи исход није био на првом месту, победу је однео домаћин, који је славио са 80:70. Меморијалу је присуствовала и Наташа Ковачевић, истинска хероина кошарке и живота.