Поводом одласка у пензију, легендарног тренера Зорана Чивије Ковачића у просторијама Кошаркашког савеза Србије организован је пригодан коктел, уз присуство челника КСС, кошаркашких посленика и играчица са којима је Ковачић сарађивао током 41. године трофејне каријере.

Зоран Ковачић је рођен 13. октобра 1948. године у Шапцу, а 1984. године је дипломирао на Вишој тренерској школи код професора Александра Николића. За његову каријеру везују се велики успеси у млађим и сениорским репрезентативним селекцијама као и у многим клубовима код нас и у иностранству. Последњих 11 година посветио је раду у Кошаркашком савезу Србије као координатор млађих репрезентативних селекција.

Са ЖКК Црвена звезда два пута је био сениорски првак Југославије, три пута је освојио куп, 12 пута је био јуниорски, а седам пута кадетски првак Југославије. Са екипом Будућности био је једном првак Србије и Црне Горе, а са Ковином освојио је Куп Југославије. Са јуниорском репрезентацијом освојио је једно сребро и једну бронзу на Светским првенствима. На Европским првенствима са јуниоркама је освојио два злата, једно сребро и две бронзе, а са кадеткињама једно злато и једно сребро.

На Балканским првенствима са јуниоркама је освојио три злата и једно сребро, а са кадеткињама једно злато и једно сребро. Када су појединачна признања у питању, Ковачић је осам пута проглашаван за најбољег тренера у женској кошарци у Југославији, а добио је Златну значку, Златну плакету и Повељу Спортског друштва Црвена звезда.

Испред Кошаркашког савеза Србије пригодан поклон Ковачићу уручила је потпредседница КСС, задужена за женску кошарку Ана Јоковић, а у име Кошаркашког савеза Београда пригодан поклон легендарном тренеру предала је Јелена Поповић.