Данас је у Требињу одржан јубиларни 20. „Кошаркашки сабор 2016″… Програм је почео преподневним пријемом председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловића и потпредседника за женску кошарку Ане Јоковић и представника Кошаркашког савеза Републике Српске у управи града Требиња.

– Веома ми је драго што су се најбољи кошаркаши Републике Српске и Србије окупили баш у Требињу. У име Кошаркашког савеза Србије могу да обећам да Кошаркашки савез РС може да рачуна на сву помоћ нашег Савеза. Било да је у питању техничка или стручна помоћ, ми смо ту за нашу браћу из Републике Српске. Очекујем да ће ионако успешна сарадњи бити подигнута на још виши ниво – рекао је председник КСС Предраг Даниловић.

Утиске је изнела и Ана Јоковић, потпредседник за женску кошарку КСС.

– Први пут сам у Требињу, али свакако да оваква манифестација заслужује апсолутну подршку. У прилици смо да подржимо развој женске кошарке у РС и верујем да ћемо наћи начин да помогнемо. Успостављањем специјалних веза између два савеза, сарадња је практично већ почела и неки од тренера из РС долазили су на стручне семинаре и обуку у Србију…

У поподневним сатима, одиграни су и ревијални мечеви у дворани „Милош Мрдић“, пред више од 1.000 гледалаца. Прве су на паркет изашле женске репрезентације Републике Српске и Женске кошаркашке лиге Србије. Кошаркашице Женске кошаркашке лиге Србије биле су боље и славиле су резултатом 97:62 (22:13, 26:21, 26:13, 23:15).

Домаћи тим су са клупе предводили тренер Слободе из Новог Града Сунчица Марчета и помоћни тренер Милорад Надеждин из Требиња. Тренер екипе из Србије био је Милош Павловић, тренер Радивоја Кораћа, а помоћник Бојан Ивановић, тренер ЖКК Партизан 1953.

РЕПУБЛИКА СРПСКА: Оџић, Кешељевић 4, Шеховац, Ћук 2, Гороња 6, Кајтаз 8 (12 ас), Трнинић, Илић 8, Милаковић 3, Сузић 4, Зубац 19, Поповић 4.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ЖКЛС: Радовић 6, Стевановић 10 (8 ск), Живадиновић 6, Радић 6, Стојиљковић 3, Катанић 2, Илић 8, Ђорђевић 19, Богићевић 8, Турудић 12 (8 ск), Џомбета 2, Бајић 10.

После кошаркашица, на терен су изашли и кошаркаши, репрезентације Републике Српске и Кошаркашке лиге Србије. Као и у првом мечу, победу је забележио тим из Србије резултатом 79:71 (16:18, 25:9, 20:20, 18:14).

РЕПУБЛИКА СРПСКА: Ђ.Алексић 7, В.Алексић 6, Ивковић 2, Пелкић 14, Иветић 6, Кокоруш 3, Лужаић 2, Радмиловић 4, Нинковић 4, Станимировић 4, Томић 14, Јовичић 5.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА КЛС: Јововић 2, Кужета 3, Јанковић 11, Стевановић 6, Милошевић 3, Ненадић 6, Радуловић 12, Јефтић 18, Јовишић 6, Тодоровић 10, Ђорђевић 2.

Републику Српску је са клупе предводио Горан Сладојевић, тренер КК Младост из Мркоњић Града, док му је помоћник био Радослав Иванковић из КК Свислајон Леотар. Репрезентацију КЛС са клупе су предводили Владимир Ђокић (Вршац) и Душан Алимпијевић (Спартак).

Титулу најбољег тројкаша понео је Милан Лужајић са 17 погодака, а најбоље закуцавање извео је Немања Ненадић.

За најбољу кошаркашицу Републике Српске проглашена је играчица подгоричке Будућности Тамара Капор, док је за најбољег кошаркаша проглашен играч Игокее Драшко Албијанић.

Овај Сабор је још једном потврдио одличну сарадњу Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашког савеза Републике Српске.