Протеклог викенда, у Кикинди је одржан 13. Међународни минибаскет фестивал, први пут под именом „Ранко Жеравица“. Утакмице су се одржавале у дворани Језеро на три постављена терена, а учествовали су девојчице и дечаци рођени 2005. године и млађи у три категорије (2005. годиште и млађи, 2006. годиште и млађи, као и 2007. годиште и млађи). Одиграно је преко 40 утакмица, а сви учесници су били и победници. Сви такмичари су добили медаље и захвалнице, а сваки клуб је добио пехар. Прелазни пехар је ове године остао у Кикинди у витринама КК „Велика Кикинда“. Такмичење је протекло без икаквих проблема, сви учесници су били пресрећни и са осмехом су отишли кућама.

Направљена је и презентација нове игре „Кошаркица“, као и клиника за минибаскет тренере „Од мини баскета до кошарке“, која је истовремено одржана у три сегмента: Играоница, Учионица и Радионица. Сваки од сегмената је представио један тренер, и то Бранко Гарбанушић, Милосав Рељин и Раде Георгиевски.

У оквиру Фестивала је била постављена изложба „Ранко и мини баскет“, а у току дводневног празника кошарке одржан је и састанак Управног одбора Тренерске организације Војводине.

Као увертира у Фестивал, у петак 3. јуна, у Скупштини општине Кикинда представљена је књига Милутина Луте Павловића „Завештање Ранка Жеравице“, а учешће у презентацији су узели аутор књигe Лута Павловић, дугогодишњи сарадник Ранка Жеравице Божидар Маљковић, као и Ранков некадашњи играч Стеван Караџић.