Протеклог викенда одржан је први мини баскет фестивал у Врању под називом „Срећно детињство“. Ова смотра најмлађих кошаркашица и кошаркаша окупила је преко 1.100 деце. Учествовало је укупно 78 екипа – из Србије, Немачке и Македоније, те је самим тим овај фестивал добио и међународни карактер.

Цела организација фестивала протекла је у најбољем реду, потпомогнута локалном самоуправом града Врања, Савезом за школски спорт Србије, као и нашим генералним спонзором НИС Газпром Нефт – Будућност на делу.

Такмичења најмлађих одржана су у три спортске сале у Врању, а укупно је одиграно преко 60 утакмица. Сви учесници су били презадовољни, свако дете учесник добило је медаљу и захвалницу, а сваки клуб пехар. Прелазни пехар додељен је екипи КК Пантери из Врања за изврсну организацију манифестације и највећи број деце учесника, као и за изврсну поромоцију мини баскет покрета.

У оквиру манифестације одржан је и едукативни мини баскет тренинг на тргу у Врању, код Народног музеја, где су школске екипе уз дефиле свих учесника помогле ову презентацију мини баскета и најавиле само такмичење.