У Бујановцу је 21. и 22. априла 2018. осми пут одржан традиционални међународни мини баскет фестивал „Сачувајмо децу“.

И овога пута фестивал је оправдао међународни карактер. Учешће су узеле мини баскет екипе из Немачке, Македоније и Србије, али су први пут учествовала и деца мигранти која се налазе у прихватном центру у Бујановцу (такмичили су се под именом „Плej 017“ Бујановац).

Преко 500 девојчица и дечака добило је медаље за учешће на овој манифестацији, док је сваки клуб добио пехар и захвалницу. За два дана фестивала одиграно је 40 мини баскет утакмица са 14 екипа које су учествовале на пет постављених мини баскет терена.

Показни тренинг за најмлађе држао је Раде Георгиевски, а тема су била два основна кошаркашка елемента – шутирање и додавање, после чега је одиграна промотивна утакмица чији су учесници били најмлађи – деца из обданишта и прихватног центра за мигранте.

Манифестација чији је главни организатор био локални клуб „Плej 017“ одржана је на изузетно високом нивоу, са јасном поруком да сви ми, тренери и родитељи, пратимо и поштујемо слоган „Сачувајмо децу“, а задатак деце је да чувају кошаркашку лопту, тренирају, уче и постану добри људи.