Овогодишњи 3×3 Крагујевац представљао је пето издање од 2012. године, када је први пут организован у оквиру Рода 3×3 Првенства Србије.

Садa већ традиционалан и препознатљив, као један од најквалитетнијих баскет турнира у нашој земљи ове године, организован је 14. маја у Великом парку као први квалификациони турнир Рода 3×3 Првенства Србије. Да и сами баскеташи препознају напоре организатора и нашег националног Савеза показује и огромно интересовање. Крагујевац је имао чак 32 пријављене екипе, али су само 24 могле да узму учешће у борби за ласкаву титулу шампиона Шумадије, новчане награде и пролазак ка финалним турнирима наше земље.

Организатори су се потрудили, као и сваке године, да сви ФИБА стандарди буду задовољени, па их у томе чак није омела ни киша. Због лошег времена, део утакмица и такмичења морао је да буде померен у дворану „Парк“.

Победник крагујевачког турнира је екипа Мастер тим Земун, која се аутоматски пласирала на финални турнир целе Србије, док су се, пред освајача, на финале региона у Параћину 3. јуна пласирале и екипе Пром о стар тим, Змајеви и Диктатори.