Данас је у беогрaдском хотелу „Краун Плаза“ одржан први европски семинар ФИБА 3х3 у организацији Кошаркашког савеза Србије.

Предавачи су били извршни директор ФИБА Eвропа Камил Новак и менаџер развоја ФИБА 3х3 Роберт Риблингер, а асистирао им је директор 3х3 баскета ФИБА Алекс Санчез.

Присутне је прво поздравио домаћин овог скупа генерални секретар КСС Дејан Томашевић.

– Част нам је што имамо прилику да организујемо овакав скуп, надам се да вам је боравак у Београду пријатан… Хвала, пре свега, господину Камилу Новаку… Много смо у последње две године радили на томе да 3х3 баскет буде бољи и напредује у свим сегментима. Надам се да ћемо, после овог семинара, и ми као организација бити бољи… – рекао је Томашевић.

Извршни директор ФИБА Европа Камил Новак захвалио се КСС на гостопримству.

-Хвала КСС на овом сјајном окупљању и циљу унапређења 3х3, као новог олимпијског спорта. Морамо и у будућности да се овако састајемо и подижемо 3х3 на још виши ниво. Овде су данас са нама 3х3 стручњаци из бројних европских кошаркашких федерација, у срцу европске кошарке… Чекали смо десет година да нам се оствари сан и да 3х3 баскет постане олимпијски спорт, у чему ћемо моћи да уживамо на Олимпијским играма у Токију 2020. године – поручио је Новак.

Теме изузетно занимљивог и конструктивног семинара, коме су присуствовали представници који воде 3х3 секторе у преко 30 федерација широм Европе, биле су систем 3х3 такмичења, улога националних федерација у развоју 3х3 као новог олимпијског спорта, репрезентативна такмичења, развој 3х3 баскета…

После готово целодневног семинара, задовољни предавачи и учесници су се захвалили КСС на одличној организацији…