Више од 500 дечака и девојчица рођених 2012. године и млађих, учествовало је синоћ на првом Ускршњем Мини Баскет фестивалу у власотиначкој Хали спортова. Осим екипа из Србије, наступали су и тимови из Бугарске и Македоније.

Фестивал је, у име Kошаркашког савеза Србије и Удружења мини баскет, отворио Раде Георгиевски.

– Kошарка је најлепша игра, играјте је, учите, дружите се и уживајте уз кошарку – поручио је Георгиевски.

Председник ЖСKУ Власотинца Звонко Илић додао је да кошарка ове године слави јубилеј у Србији – 100 година од почетка ове игре на нашим просторима и да је мини баскет фестивал у Власотинцу сјајна прилика да се ова игра промовише.

Победника није било, сви клубови учесници добили су пехаре, а сва деца медаље и захвалнице. Намера је да овај фестивал прерасте у традиционалну манифестацију која ће сваком годином бити бројнија клубовима учесницима.

Велика захвалност и свим спонзорима Првог мини баскет фестивала у Власотинцу, свим власотиначким привредницима, удружењима, Општини Власотинце, Спортском савезу општине Власотинце, Дому здравља, Спортској хали, Полицијској управи града Власотинца, Туристичкој организацији… Овом приликом, изјављујемо саучешће породици власотиначког доајена спортског новинарства Нинослава Нинета Радичевића, који је извештавао са овог фестивала.