У Краљеву је минулог викенда одржан први савезни контролни тренинг за девојчице 1999, 2000, и 2001. годишта. Са њима су радили тренери Весна Деспотовић, Стеван Петровић и Слободан Субић са асистентима, док је сваки потез помно пратио Зоран Тир координатор млађих селекција.

– У краљевачкој Хали спортова окупило се 66 девојчица. Грип је спречио неке од позваних девојчица да дођу, док су неке дошле, али због болести нису могле да тренирају. Први савезни тренинг имао је за циљ да упореди напредак деце у односу на прошлу годину и регионалне тренинге. Имамо добру селекцију 1999. годишта. Годишта 2000-2001. су у развоју и рано је за конкретне закључке. Међутим, има доста девојчица које скрећу пажњу на себе – истакао је Зоран Тир, координатор свих млађих селекција до кадетског узраста и селектор женске У16 репрезентације Србије.

Иначе, гост изненађења на првом савезном кампу у Краљеву био је прослављени тренер Михајло Мики Вуковић који је са Јединством из Тузле 1989. године освојио титулу првака Европе. Вуковића је угостила потпредседница Кошаркашког савеза Србије, задужена за женску кошарку, Ана Јоковић.