Права баскеташка прича на Калишу… У суботу 04. јуна 2016. године, на отвореним теренима КК Црвена Звезда Телеком на Калемегдану, пред лепо попуњеном трибином, одржан је турнир 3х3 Рода првенства Србије 2016.

На турниру је први пут организовано такмичење у женској сениорској конкуренцији, а учествовало је девет екипа. У мушкој конкуренцији је учествовало 24 сениорске и 31 екипа млађих категорија у три конкуренције – пионири, кадети и јуниори.

У пионирском узрасту (2002. годиште) прво место освојила је екипа „Премил“ (Бојан Шево, Лазар Андрић, Марко Андрић, Ристо Дангубић), док је други био „Вејв форм 10“ (Стеван Бајски, Алекса Трифковић, Лука Ковачевић, Стефан Тодоровић).

У конкуренцији кадета (2000. годиште), пехар је припао екипи „Земун поље“ (Алекса Марковић, Огњен Мићовић, Мане Милошевић Јарић, Алекса Илић), а вицешампион је „Сава“ (Матеја Стојшић, Марко Митровић, Бадњар Лука, Богдан Јевтић).

Код јуниора (1998. годиште), тријумфовали су „Баскеташи“ (Марко Бакула, Огњен Јанковић, Никола Антонијевић, Јован Грујичић), а други су били „Адмирали“ (Никола Миновски, Урош Зорић, Горан Вујановић, Миодраг Вујиновић).

У све три млађе категорије, првопласирана екипа је добила спортску опрему од КСС, а играчи обе екипе награде у виду пехара-статуа. Награде је уручио члан Председништва КСБ Ненад Пујаз.

Када је реч о сениоркама, најбоље су биле „Лабудице“ (Наташа Бучевац, Јована Вукоје, Ана Радовић, Милица Митровић), друго место заузела је екипа „Крем“ (Јелена Максимовић, Мирјана Бероња, Марина Марковић, Лидија Вучковић), а треће „Дуга“ (Радмила Малетић, Рената Ћосић, Олга Степановић, Тијана Поповић). Првопласирана и другопласирана екипа су добиле спортску опрему од КСС, ваучере компаније ПГ и ваучере салона лепоте „Стар Медик“, као и награде у виду пехара-статуа. Трећепласирана екипа је добила ваучере салона лепоте „Стар Медик“ и награде у виду пехара-статуа. Награде првопласираној екипи је уручила бивша репрезентативка и селектор женске 3х3 репрезентације Србије Оливера Кривокапић, а другопласираној и трећепласираној екипи награду је уручила бивша репрезентативка Сања Рељић. Такмичење у женској конкуренцији испратила је и Ана Јоковић, потпредседник КСС за женску кошарку.

Код сениора, тријумфовао је „Олимп“ (Небојша Бошковић, Александар Солујић, Драган Бјелица, Иван Поповић), други су били „Џакови“ (Никола Перковић, Немања Драшковић, Никола Павловић, Младен Симеуновић), а трећи „Мастер тим“ (Лазар Рашић, Никола Вуковић, Богдан Драговић, Александар Миљковић).

Две првопласиране екипе добиле су новчане награде, ваучере компаније ПГ и пехаре-статуе, док је трећепласирани тим добио спортску опрему од КСС, ваучере компаније ПГ и пехар-статуу. Награде првопласираној екипи је уручио председник КСБ и координатор 3х3 Србија Дејан Димитријевић, а другопласираној и трећепласираној екипи награде је уручио члан Председништва КСБ Ненад Пујаз.

На финални турнир 3х3 Рода првенства Србије 2016 пласирале су се екипе „Олимп“, „Змајеви“ и „Остојини тигрови“, с обзиром на то да су „Џакови“ и „Мастер тим“ већ раније обезбедиле пласман на претходним турнирима.

Организатори су изразили захвалност КК Црвена Звезда Телеком који је традиционално уступио отворене терене на Калемегдану, фирми „Хеба АД“ која је обезбедила освежење, компанији „ПГ“ која је обезбедила награде за екипе у сениорској конкуренцији и салону лепоте „Стар Медик“ који је обезбедио награде за три првопласиране екипе у женској конкуренцији.