У „Кући кошарке“, у Београду, данас је одржан састанак представника КСС и представника регионалних кошаркашких савеза Србије.

Испред КСС, састанку су присуствовали председник Драган Ђилас, потпредседник и в.д. генералног секретара Дејан Томашевић и координатор региона Бошко Аџић. Регионалне савезе су представљали председник Кошаркашког савеза Београда Дејан Димитријевић, председник КС Војводине Дарко Каран, секретар Душан Пројовић и заменик председника РКС Источне Србије Зоран Стеванић, секретар РКС Централне Србије Душан Ђурић, секретар РКС Западне Србије Зоран Биорац, председник Вуле Вуковић и секретар РКС Јужне Србије Веселин Марјановић, председник Иван Кнежевић и секретар РКС Рашко Косовско Метохијске области Андрија Димовски, председник Кошаркашког савеза Косова и Метохије Александар Радовић.

На састанку је постигнут договор о обиласку регионалних кошаркашких савеза од стране представника КСС. Представници регионалних савеза упознати су са тренутним активностима и стањем у раду КСС, као и са плановима за наредни период. Договорене су теме које ће се разматрати приликом обилазака региона, као и термини обиласка појединих Регионалних савеза. Основна идеја је да се представници КСС, директно „на терену“, упознају са тренутном проблематиком сваког региона, као и клубова. На основу стечене слике стања на територији целокупне Србије, размотриће се и предложити одређене мере и активности, у смислу помоћи и побољшања услова рада, како регионалних савеза, тако и клубова. Уз то, идеја КСС је и да помогне да се сарадња и комуникација регионалних савеза и клубова са локалним самоуправама подигне на виши ниво.