Данас је у просторијама Кошаркашког савеза Србије, одржан састанак поводом организације менифестације обележавања двадесет година од освајања златне медаље на европском првенству 1995. године у Грчкој: ”Злато из Атине-победи поново”.

Манифестација је заказана за 2. јул и она ће почети свечаном академијом у Скупштини Града Београда. Централни моменат овог догађаја отпочеће од 21 час, када ће за све окупљене грађане на платоу испред Градске Скупштине отпочети спортско-музичко-сценски спектакл са четири-димензионалном (4Д) анимацијом која ће зидове Градске куће претворити у једно велико пројектно платно на коме ће се емитовати материјали који ће све присутне подсетити на славне моменте наше кошарке из 1995. године.

У програму ће узети учешће и бубњари Драгољуба Ђуричића и чланови хора Вива Вокс, а специјални гост овог спектакла ће бити наша млада кошаркашица Наташа Ковачевић.

Као врхунац догађаја биће излазак наших кошаркашких легенди на балкон Скупштине Града, који ће поздравити као и пре двадесет година када су започели ову традицију, све присутне грађане: капитен златне генерације Жарко Паспаљ, селектор Душан Дуда Ивковић, као и играчи Владе Дивац, Дејан Бодирога, Предраг Даниловић, Саша Обрадовић, Зоран Сретеновић, Мирослав Берић, Александар Ђорђевић, Жељко Ребраћа, Зоран Савић, Дејан Томашевић, Дејан Котуровић.