Прошлог викенда, 12. и 13. априла 2014. године, у Заводу за спорт и медицину спорта РС, у хали Дома спортова, Првог националног тренинг центра, одржан је турнир „ БАСКЕТ 3×3 КОШУТН?АК 2014”. Турнир се одржао под окриљем ФИБЕ, а покровитељи су били Министарство омладине и спорта РС и Кошаркашки савез Србије. Такмичење су заједнички организовали Завод за спорт и медицину спорта РС, Факултет за спорт, Универзитета “ Унион – Никола Тесла” из Београда и Спортски савез Србије. Допринос доброј организацији дали су и Кошаркашки савез Војводине и Кошаркашки савез Београда. Турнир су у име организатора отворили мр Ацо Гајевић, помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС и др Иванка Гајић, декан Факултета за спорт.

На турниру су учествовале 43 екипе, у четири категорије. Првог дана, у преподневним сатима, наступило је десет екипа девојчица у категорији У15, представница већином женских кошаркашких клубова из Београда и Младеновца, као и школска екипа ОШ “Змај” из Београда. Набоља екипа била је екипа “Дреам Теам” КК “Рас” у саставу : Марта Челебић, Тина Селаковић, Митра Стевановић и Софија Филиповић. Друго место заузела је екипа “Телетабиси,” из истог клуба, у којој су наступиле: Марија Рафаел, Стела Пресечки и Милица Бараћ. Бронзани је био тим “Златне девојчице” из КК “Гирл Баскет” у саставу: Нина Ивановић, Милица Косовић, Маша Комненовић и Дарија Бађул. За најбољу играчицу, у категорији У15, проглашена је Тина Селаковић, чланица победничке екипе.

У суботу, после подне, такмичило се дванаест екипа у категорији дечака У15. Били су ту представници најпознатијих кошаркашких клубова, као и две екипе основних школа – “Свети Сава” из Кикинде и “Змај” из Београда. Најбољи је био тим КК “Црвена звезда” у саставу: Данило Петровић, Филип Видачић, Алекса Ускоковић и Игор Стевановић. Другопласирана је била екипа КК “Земун” у саставу: Вук Вуликић, Марко Пецарски, Никола Павић и Урош Исаиловић. Треће место освојила је екипа “Пун гас ајмо Рас” из КК “Рас”, у саставу: Воја Цветковић, Лука Босиљчић, Алекса Николић и Данило Радуновић. Најбољи играч у категорији дечака У15 био је Данило Петровић из КК Црвена звезда.

Другог дана такмичења у преподневним сатима одржан је турнир за сениорке, у оквиру кога је наступило девет женских екипа. Најбољи тим је “Градимир”, у саставу: Бојана Штулић, Наташа Јеркић, Елена Пјевац и Маја Радовић. Другопласирана екипа била је “Мећава”, у којој су наступиле: Инес Бошњић, Оливера Гајевић и Јелена Трифуновић, а трећепласирани тим “Карабурма”, у саставу: Марина Радовић, Катарина Карановић, Зорана Дедовић и Зорана Миловић. За најбољу играчицукод сениорки проглашена је Наташа Јеркић из екипе “Градимир”.

Највећу пажњу турнира привукао је наступ сениора. Такмичили су се најбољи играчи баскета 3×3, не само у Србији, већ и у свету. Међу дванаест мушких сениорских екипа, колико је наступило на Трурниру “Баскет 3X3 Кошутњак 2014.” најбољи су били “Мастер Кафе” из Београда, у саставу: Богдан Драговић, Лазар Рашић, Дејан Мајсторовић и Марко Дугошија.Сребрни су били “3X3 Нови Сад ”, у саставу: Душан Домовић – Булут, Никола Самојловић, Марко Савић и Марко Ждеро, а бронзани, “ Екипа НС ”, коју су представљали: Рајко Радиновић, Небојша Станић, Стефан Стојачић и Никола Угрица. Најбољи играч мушког сениорског турнира био је Дејан Мајсторовић из победничког тима “Мастер Кафе”.